• Poďakovanie 😊

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Opäť je tu ten čarovný čas Vianoc, keď sa všetci stíšime, keď sme k sebe milší, keď každý každému želá pokoj, zdravie, lásku...

            Atmosféra týchto dní je plná spomienok i očakávaní, nič nie je bežné ani všedné napriek tomu, že Vianoce sú každý rok, ich okúzľujúce čaro sa nedá ničím nahradiť ani napodobniť. Je to obdobie, ktoré má neopísateľnú silu pre každého, kto sa na Vianoce nepozerá len očami, ale i srdcom a je príležitosťou zastaviť sa, stíšiť sa a pozrieť sa do hĺbky svojej duše.

            Vianoce sú čas, kedy začneme odpočítavať posledné dni, hodiny, minúty starého roka a tešíme sa na nový. Premýšľame nad tým, čo sa nám podarilo  dosiahnuť, čo sme spravili dobre, čo zle a plánujeme si ďalší nastávajúci rok.

            Keď sa ja obzriem  za týmto rokom, som nesmierne spokojná, pretože pre nás, našu školu bol tento rok a Ježiško neobyčajne štedrý. Isto mi dáte všetci za pravdu, keď poviem, že naša škola svojím novým šatom vstáva z popola. Samozrejme, nič z toho by tu nebolo, nebyť správnych ľudí na správnom mieste. Preto mi dovoľte aj touto cestou vyjadriť nesmiernu vďaku Mestu Zlaté Moravce – pánovi primátorovi, poslancom mesta, pánovi prednostovi, pani vedúcej výstavby, ktorí sa nemalou mierou zaslúžili o túto zázračnú premenu svojou podporou projektov a aj spolufinancovaním. Tiež naše ďakujem patrí aj firmám a ich zástupcom, ktorí idú ako „draci“ a robia možné aj nemožné, aby sa naše, vaše deti učili v krásnych a zaslúžených podmienkach.

            Moja vďaka patrí aj rodičom, ktorí sa stali sponzormi našej školy: pani riaditeľke Skyvovej, pani Blaškovej, pani Červenej, občianskemu združeniu Novoškoly, rodičom školy za darované 2%, tým rodičom, ktorí boli a sú vždy ochotní pomáhať a vyhrnúť si rukávy...

            Dovoľte mi vážení rodičia poďakovať Vám za Vašu priazeň . Za priazeň, že práve Vaše deti sú žiakmi našej školy.

            Je mi ľúto, že sme sa nemohli stretnúť na vianočnej besiedke a povedať si to do očí, no chrípková epidémia nám to zastavila.

            Dovoľte mi na záver, aby som všetkým vám popriala príjemné sviatky, šťastie, pokoj v duši, lásku a pevné zdravie v rodinách, aby ste do nového roka 2023 vykročili šťastnou nohou a s optimizmom, v zdraví  a aby sme naďalej pokračovali spolu ako jedna veľká šťastná rodina!

            Mária Herdová, riaditeľka školy

          • "Christmas wishes"

          • Žiaci 3.a a 3.b triedy sa zapojili do eTwinning projektu - Christmas wishesProjekt bol rozdelený na 2 časti: v 1. časti projektu žiaci predstavili seba a svoju školu,  v 2. časti sme si zaspievali pesničku s názvom Zima. Cieľom projektu bolo rozvíjať písomné, komunikačné schopnosti a tvorivosťVýstupy sú zverejnené na TwinspacePri tvorbe projektov sa žiaci nielen niečo nové naučili, ale zažili sme aj veľa zábavy. Spoznali sme nové školy, kamarátov a vypočuli si pieseň Roľničky naspievanú v jazykoch krajín zapojených do projekt

          • „Christmas cards exchange“

          • V decembri sa žiaci 1.B, 2.B a 3.B  zapojili do eTwinningového projektu  s názvom „Christmas cards exchange“. Výmena pohľadníc prebehla medzi Gréckom a nami.  Cieľom projektu bolo, aby žiaci vytvorili vianočnú pohľadnicu. Dňa 08. 12. 2022 nám boli doručené vianočné pozdravy od našich zahraničných kamarátov. Z pohľadníc sme sa tešili, spolu sme si ich prečítali a rozprávali sa o nich. Pri tvorbe tohto projektu sme zažili veľa zábavy a radosti.

          • OZNAM

          • Riaditeľka školy oznamuje, že na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom  v Nitre pod číslom RÚVZNR/HDM/3048/2022, zo dňa 12.12.2022, ktorým nariaďuje zákaz prevádzky z dôvodu vyššieho výskytu chrípky a podobných ohorení, bude škola zatvorená v čase od 13.12.2022 do 18.12.2022 vrátane.
            Začiatok vyučovania bude 19.12.2022.

            Mgr. Mária Herdová, riaditeľka školy

             

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku 33. ročník 2022/2023

          • Dňa 30.11.2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Je to
            postupová súťaž, v ktorej si súťažiaci môžu preveriť svoje vedomosti v písomnej a ústnej časti. Súťažilo
            sa v dvoch kategóriách. Do súťaže sa v kategórii 1A zapojili štyria žiaci a v kategórii 1B dvaja žiaci.
            Výsledky sú nasledovné:
            Kategória 1A: 1. miesto a postup do okresného kola si vybojoval J. Červený, žiak 7. A triedy

            2.miesto získala T. Sitárová zo 6.B
            3.miesto patrí M. Ujčíkovi zo 6.A

            Kategória 1B: 1. miesto a postup do okresného kola si vybojoval P. Bernát, žiak 9. A triedy

            2.miesto získala A. Malá z 8.A

            Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v okresnom kole, ktoré sa bude konať 19.01.2023

          • Pozvánku na výstavu

          • Zároveň si dovoľujem v mene Novoškoly Teba aj všetkých zamestnancov školy  pozvať na výstavu umeleckých prác žiakov ZŠ Robotnícka.

            Všetky informácie sú v pozvánke.

            S pozdravom

            Svaťa Englerová

          • Umenie podporuje tvorenie

          • V mesiaci november sa žiaci zúčastnili projektu Umenie podporuje tvorenie, ktorý bol realizovaný v triedach Novoškoly. Deti tvorili v spolupráci s arteterapeutkou Mgr. Evou Černokovou z ateliéru Evalon. Arteterapeutka pomáhala deťom hľadať vnútornú rovnováhu pomocou umenia.

            Boli použité techniky maľba na hodváb a Paverpol. Každá iná, jedna jemná a druhá tvrdá-tuhnúca. Arteterapiou sa dosiahlo utuženie kolektívu v triede, vzájomná spolupráca a možnosť vyjadriť svoje pocity a nálady prostredníctvom umenia.

            Maľba na hodváb – jemná technika vedie deti k vnímaniu krásy, k sústredeniu sa na dotyk – nakoľko dotyk hodvábu je príjemný svojou ľahkosťou a jemnosťou. Učí deti flexibilite, nakoľko hodváb prijíma farbu po vláknach a nie vždy nasleduje naše predstavy. Zároveň sa deti touto technikou učia trpezlivosti, nakoľko hodvábne obrazce vznikajú mimo kontrolu detí a schnú až do nasledujúceho dňa. Každé dielo je originálne svojím kladením farieb a ich vzájomnom prelínaní.

            Paverpol - prostredníctvom výtvarnej techniky „stužovania materiálov“ vytvorilo každé dieťa svoj obrázok vyjadrujúci jeho individualitu. Technika vedie deti i k ochrane životného prostredia, nakoľko využili na tvorbu obrazov odpadový materiál, ako roztrhnuté korálky, staré gombíky, ozdoby, staré handričky, drobné hračky a pod. Pri tejto technike neexistuje chyba a netreba na ňu žiadne výtvarné vzdelanie. Deti upriamujú pozornosť i na trpezlivosť, nakoľko obrazy tuhnú až do nasledujúceho dňa. Každé dielo je originálne svojou štruktúrou a výberom farieb.

            Projekt Umenie podporuje tvorenie bol realizovaný s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja.

             

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Projekt „Koľko lásky“ spája generácie ľudí po celom Slovensku a stal sa milou vianočnou tradíciou. Naša škola sa zapojila tento rok po prvýkrát a myslím, že veľmi úspešne. Spoločnými silami sme vyzbierali 62 krásnych krabičiek plných najmä lásky, vášho času a dobrého úmyslu. V pondelok 5. 12. sme ich odovzdali našej okresnej koordinátorke, ktorá ich prerozdelí do zariadení sociálnych služieb v našom okrese. Podľa jej vyjadrenia to tento rok vyzerá veľmi optimisticky a dúfa, že krabičiek bude dostatok.

            Chcem sa poďakovať všetkým rodičom, ktorí prispeli, a tým pomohli aj nám učiteľom, aby sme v deťoch budovali cit, porozumenie k staršej generácii a tiež pocit spolupatričnosti. Všetci zúčastnení sme sa nachvíľu zamysleli, zastavili a pripravili naše mysle na nadchádzajúce Vianoce.

            Chcem sa poďakovať učiteľom a žiakom na prvom stupni, ktorí vyrobili krásne pohľadnice a darčeky pre seniorov a takisto pani učiteľkám na 2. stupni, ktoré mi pomohli s organizáciou tejto milej akcie.

            Mgr. Silvia Krčmáriková

          • Pytagoriáda

          • Dňa 7.12.2022 sa uskutočnilo školské kolo 44. ročníka Pytagoriády pre kategórie P3, P4, P5. Súťaže sa zúčastnili žiaci nasledovných kategórií:

            P3 – Paulová Ema, Kováč Nikolas, Mrázová Klára, Ďurčeková Emma

            P4 – Šimek Samuel

            P5 – Kristián Tomáška, Jana Dzianová, Petrovičová Zara

            8.12.2022 sa súťažilo v kategórii P6 a P7:  P6 - Michal, Ujčík, Matúš Bernát, Samuel Škrabala, P7 - Jakub Kozolka, Oliver Šabík

            Všetkým ďakujeme za účasť v školskom kole.

          • Súťaž „MAT – INFák“

          • Že aj matematika s informatikou vie byť na našej škole pútavá a zaujímavá sa mohli presvedčiť žiaci 2.stupňa, ktorí sa zapojili do prvého ročníka súťaže MAT – INFák pre kategórtie MI 6, MI 7, MI 8. Hlavným cieľom súťaže bolo podporiť záujem o matematiku a informačno-komunikačné technológie.  

            Súťažou sme chceli povzbudiť žiakov k intenzívnejšiemu záujmu o dané predmety. Súťažné úlohy sa líšili náročnosťou podľa jednotlivých kategórií. V matematike žiaci riešili hlavolamy rôznych druhov, hádanky a netradičné úlohy. Z informatiky boli žiaci v prvej časti testovaní zo základných pojmov a bezpečnosti práce na internete. V druhej časti  žiaci tvorili v grafickom editore Zoner Callisto grafický dokument podľa predlohy. Súťaž trvala 90 minút a po sčítaní všetkých bodov za jednotlivé úlohy súťažiaci umiestnili nasledovne:

            Kategória MI 6: 1. miesto – Michal Ujčík, 2. miesto – Matúš Bernát, 3. miesto – Samuel Škrabala   MI 7:  1. miesto – Matúš Vászondy, 2. miesto – Jozef Červený, 3. miesto – Oliver Šabík        MI 8: 1. MIESTO – Patrik Imre

            Ďalej sa súťaže zúčastnili: Pavel Švec (VI.B), David Ďatko (VI.B), Jakub Kozolka (VII.A). Charlotte Holá (VII.A)

            Ďakujeme všetkým žiakom za účasť a tešíme sa na druhý ročník v roku 2023.

          • Mikulášsky šachový turnaj.

          • Žiaci 5.-9. ročníka si zmerali sily v šachu. Súťažili v dvoch kategóriách.V oboch kategóriach bol víťazom Matúš Bernát zo VI.A  triedy. Druhé miesto v kategórii žiakov 6.-7. ročník získal Jakub Kozolka zo VII.A a 3. miesto si vybojoval Šimon Hubočáni zo VI.Atriedy. Matúš a Šimon si zahrali aj v druhej kategórii žiakov 8.-9. ročníka, kde obhájili výsledok  z prvej kategórie Matúš 1. miesto Šimon 3. miesto a 2. miesto získal Patrik Bernát z IX.A triedy.

          • Deň svätého Mikuláša

          • Deň svätého Mikuláša je obľúbený sviatok všetkých detí. Tešia sa naň hlavne preto, že im prinesie do čistých čižmičiek sladké prekvapenie. Deti v našej škole si síce svoje topánočky do okna nedávali, no napriek tomu k nám 6. decembra Mikuláš zavítal.  Navštívil postupne všetky triedy, deti mu zaspievali, zarecitovali a on ich za to odmenil sladkosťou. Samozrejme, že mal aj pomocníkov. Koho iného by si zavolal na pomoc, ak nie anjela a čerta. A keby len jedného! Nášho Mikuláša sprevádzalo hneď niekoľko anjelov a čertov. Deti sa na túto vzácnu návštevu tešili, už od rána si usilovne zdobili  svoje triedy vianočnými dekoráciami. Dopoludnie strávili aj vo vianočných dielňach, kde spolu s pani učiteľkami piekli medovníky, vyrábali ikebany, snehuliakov, vločky vďaky, hrali šach a športovali. V triedach vyhrávali koledy, vianočný čas je tu...

          • Majstrovstvá okresu žiakov v rapid šachu.

          • Dňa 29. 11. 2022 sme sa zúčastnili /Jozef Červený VII.A a Patrik Bernát IX.A/ na súťaži Majstrovstvá okresu v rapid šachu na SOŠ technickej v Zlatých Moravciach. Súťaž pozostávala zo siedmych kôl. Zo súťaže sme si odniesli aj pár výhier a remíz, no na umiestnenie v prvej trojke to nestačilo. Napriek tomu sme si súťaž s kvalitnými súpermi užili a odniesli sme si veľa cenných skúseností.

            Jozef Červený

          • 1.december - Svetový deň boja proti AIDS

          • Tohtoročnou témou Svetového dňa boja proti AIDS je:

            „Odstrániť prekážky pri testovaní na HIV“.

            Svetový deň boja proti AIDS si každoročne pripomíname 1. decembra, aby sme vyzvali k prejavom solidarity s 38 miliónmi ľudí na svete nakazenými HIV a pripomenuli si milióny ľudí, ktorí prišli o život v dôsledku AIDS.

            V tento deň si pripomíname aj plnenie Spoločného programu OSN pre HIV/AIDS, ktorý podporuje krajiny v dosahovaní  univerzálneho prístupu v prevencii, liečbe HIV a v starostlivosti o ľudí, ktorí užívajú drogy. 

            Ciele sú zamerané na ukončenie AIDS ako verejnej hrozby zdravia do roku 2030.

            Červené stužky sú symbolom boja proti AIDS

            Červené stužky sú symbolom a názvom kampane boja proti AIDS, ktorú s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Okresného úradu v Žiline (odbor školstva) a mesta Žiliny organizuje Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline. Kampaň je súčasťou Sprievodcu školským rokom 2022/2023. Kampaň sa uskutočňuje pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku a pod odbornou garanciou viacerých odborných pracovísk na Slovensku a v zahraničí.

            A Aktuálny problém?
            I Individuálny problém?
            D Dlhodobý problém?
            S Spoločenský problém?

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. 

            Preto aj žiaci 8.A triedy si tento deň pripomenuli v rámci hodiny- občianska náuka -  rozhlasovou reláciou, následnou diskusiou, pripnutím červenej stužky a tak vyjadrili podporu ľuďom, ktorí s touto zákernou chorobou bojujú. Sme ľudia a máme možnosť voľby. Chceme sa stať mŕtvou výstrahou pre živých? Alebo budeme živým príkladom pre budúce generácie? Môžeme si zvoliť. Tak voľme!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Dňa 06.12.2022 ( v utorok) sa uskutoční v našej škole Mikulášsky deň. Vyučovanie končí 11, 30 hod. Školský klub v normálnom režime.

          • Oznam

          • V utorok sa v triedach 1.B a 2.B konali besedy so spisovateľkou ANNOU ĎARMATI, autorkou knihy TAJOMSTVO RÍŠE DRAKA.

            Stretnutia boli veľmi príjemné. Deti si užili čítanie príbehov (aj s čajíkom :-). Nasledovala debata o všetkom možnom aj nemožnom. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí o zrode knihy od počiatku až po finále.

            Na záver prišli na radu hry na rôzne zvieratká.

            Veľmi sa tešíme, že stretnutie obohatilo deti o nové zážitky a dozvedeli sa, čo ich zaujímalo.

            Ďakujeme pani Ďarmati za jej návštevu a prajeme veľa spisovateľských úspechov.

      • Kontakty

        • Základná škola
        • +421376422538 +421915774392
        • Robotnícka 25, 953 01 Zlaté Moravce Slovakia
        • 037/6421761
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje